Nίκος Γιοβανίδης

Ας γνωριστούμε…

Είμαι ο Νίκος Γιοβανίδης, Καλλιθεάτης. Zω με την οικογένειά μου στην πόλη μας, στην οποία μεγάλωσα και αγαπώ.

Παντρεύτηκα πριν 17 χρόνια με την Ευγενία Κατσαρού, κάτοικο Καλλιθέας, με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία από τα χωριά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και την Αργολίδα από το πανέμορφο Ναύπλιο. Αποκτήσαμε έναν γιο, τον Κωνσταντίνο μαθητή της ΣΤ΄ Δημοτικού, τον οποίο μεγαλώνουμε, προσπαθώντας να του δώσουμε όλες αυτές τις υγιείς βάσεις, για να βαδίσει σωστά στη ζωή του.

Είμαι γιος του ιατρού Κώστα Γιοβανίδη και της ποντιακής καταγωγής Παρασκευής Μουλατζίδη – Γιοβανίδη. Ο πατέρας, ως ιατρός Χειρουργός, αλλά και η μητέρα, μου δίδαξαν την πειθαρχία, την οργάνωση, τον στοχασμό, το όραμα, την αγάπη και πόσα άλλα σπουδαία, με τα οποία στάθηκα στα πόδια μου και με τη σειρά μου δημιούργησα πολλά και ωραία που κατά βάση έχουν κέντρο τον συνάθρωπο.

Είμαι επιχειρηματίας της πόλης τα τελευταία 23 χρόνια, όπου διευθύνω μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ναυαγοσωστικών υπηρεσιών της χώρας, την γνωστή σε όλη την Ελλάδα, ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία.

Ως Διευθυντής της σχολής εκπαιδεύσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, χιλιάδες Ελληνόπουλα και επανδρώσαμε εκατοντάδες πόστα σε όλη την χώρα, μειώνοντας την ανεργία και συντελώντας στη μείωση των ατυχημάτων στο υγρό στοιχείο, που είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα στη χώρα μας. Η ναυαγοσωστική επαγγελματική μας ομάδα, ανέλαβε τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας, ακόμα και αυτών των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004.

Τελείωσα τη Σιβιτανίδειο Σχολή και σπούδασα στο ΤΕΙ Αθήνας, αποφοιτώντας με άριστα στην πτυχιακή μου, ως Γραφίστας. Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ, έμαθα την έννοια του ωραίου και πως αυτό δημιουργείται και αποτυπώνεται σε εφαρμογές, αλλά το κυριότερο που μου δίδαξε η σχολή, ήταν η αξία της Αισθητικής, σε όλες τις εκφράσεις της ζωής μας.

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις ως έφεδρος καταδρομέας – λοκατζής και μετά τη θητεία μου, εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας, δίδαξα στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Σιβιτανιδείου Σχολής όπως και στα ΤΕΙ Αθήνας.

Η ανάγκη μου για συνεχή εκπαίδευση και σπουδή, με οδήγεισαι να γραφτώ, κατόπιν εξετάσεων, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ, όπου σπούδασα στη Θεολογική Σχολή, δίπλα σε εξαιρετικούς καθηγητές και με μαθήματα που με βοήθησαν στην θεολογική αλλά και στη φιλοσοφική κατάρτησή μου.

Από τα αγαπημένα μου μαθήματα στις σπουδές μου, ήταν η Ιστορία της Τέχνης κάτι που με οδήγεισαι να διακόψω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες και να παρακολουθήσω ανάλογα μαθήματα, στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Harvard University, σπουδαία περίοδο της ζωής μου, όπου γέμισα με έντονες στιγμές εκλεκτών σπουδών, αλλά και την εμπειρία του να ζεις στο εξωτερικό, για κάποιο διάστημα.

΄Ενα από τα χόμπυ μου είναι η φωτογραφία, που την σπούδασα στο ΤΕΙ. Η αποτύπωση των στιγμών που επιλέγεις ως φωτογράφος και κατόπιν μοιράζεσαι με τον κόσμο είναι μία τέχνη που με μάγεψε. Ταξίδεψα και φωτογράφησα πολύ και ήταν τιμή για μένα να έχω εκτοντάδες δημοσιεύσεις σε πολλά έγκριτα περιοδικά της χώρας μας και να μοιράζομαι με τους αναγνώστες, όλο αυτόν τον πλούτο των συναισθημάτων που κρύβει μια φωτογραφία.

Είμαι αφοσιωμένος στα κοινά αυτής της πόλης από τα εφηβικά μου χρόνια. Διετέλεσα προέδρος σε τάξης του σχολείου, πρόεδρος 15μελούς, αθλητής κολύμβησης και ιστιοπλοίας, αρχηγός των Ναυτοπροσκόπων, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, μέλος του ΔΣ/Ταμίας του ΠΕΝ – Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, παρόν στις περισσότερες εκδηλώσεις της πόλης, τα τελευταία 33 χρόνια.

Ζω στην Καλλιθέα, εργάζομαι, ψωνίζω, περπατάω, διασκεδάζω και νιώθω, ότι αυτή η πόλη, μου δίνει την εντύπωση ότι φωνάζει… Βοήθεια. Κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είμαι πολιτικός και ποτέ δεν κατείχα έμμισθη θέση σε κυβερνητικούς οργανισμούς. Εργάζομαι από μικρός και έμαθα να διεκδικώ και να παλεύω, για ένα καλύτερο αύριο. Η ζωή με δίδαξε να αντιμετωπίζω τα προβλήματα που συναντώ καθημερινά και να βρίσκω λύσεις.

Η υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Καλλιθέας, είναι μεγάλη πρόκληση για έμενα και την οικογενειά μου.

Θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω: είμαι ένας από εμάς, βιώνω την ίδια καθημερινότητα της πόλης μας και αποδέχτηκα να προχωρήσω ένα βήμα μπροστά και να ζητήσω να ενώσουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την Καλλιθέα που μας αξίζει.

Νίκος Γιοβανίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας.